Saying things forgot about....

Saturday, September 8, 2012

for crying out loud


for once i will have a post in dutch. the dutch elections are in the make, saying in the coming would be far to much honour, and.. basically i think noone would get a translation done and they would find it hard enough to understand even in dutch what i have to say, so sorry for my foreign readers, a majority i figure, but here we go.


ongewoon, al twee, drie dagen laat ik mijn humeur, en soms de sfeer verpesten door aandacht te geven aan de nederlandse politieke kampagne. meestal ontloop ik de publiciteit omdat ik er al vele jaren de buik van vol heb, en ook deze keer duurde het minder dan een minuut tot ik half kotsent het eerste 'debat' ontvluchtte en de frisse lucht opzocht.

dat blijft, bijna elk gesprek en debat, op tv, daar vind het allemaal plaats, ontvlucht ik regelmatig. het lijkt er niet op dat ik daardoor een draad in het verhaal mis.

het is duidelijk een schijnverhaal. ondanks dat ik denk dat mijn openheid ervoor zorgt dat de stemverdelers hun onkiese wijze van kies ontstemmen en stem onwijzeren in het negatieve zullen bijdraaien vanwege mijn openheid, de fakto dus intimidatie en willekeur, de fascisten nog meer stem te geven, volgen hier wat argumenten voor de mate van hypokritie en mediaspin die er heersen,
mediaspin beste nederlandse lezers betekent overigens verdraaing van het verhaal, niet het beter uit doen komen.

het viel niet meteen op maar voordat ik het hele debat zag of zelfs maar een flits ervan was me al honderden malen op allerlei wijzen ingeprent dat roemer het verloren had,

eerst was dat geloofwaardig, iedereen kan er wat minder uit komen in een debat, roemer is niet erg fel, interrumpeert weinig, laat de minst verdienstelijke nog uitspreken en is zelf ook niet helemaal vreemd aan het soort naijver dat mensen ten onrechte en publiek over mijn woorden doet vallen, zonder dat daar overigens tegenover staat dat ik ook maar een schijn van verweer heb tegen dat mediageweld.

echter na twee avonden van allesbehalve indrukwekkende shots van de andere klandidaten die in scherpzinnigheid veel maar in matigheid weinig te wensen overlieten en zonder enig woord of kommentaar van roemer (waarschijnlijk de grootste partij en in ieder geval bij de top 3, zelfs bij de bewerkte uitslagen die nederland kenmerken)

begon ik toch te vermoeden dat het anders zat. ik heb nog een dag moeten wachten tot hij persoonlijk ergens een zegje deed, extreem rechts(en) en zeer extreem rechts waren dus al tot treurens toe in beeld geweest...

wat hij tot dan toe echter wel gezegd bleek te hebben was sympathieker en helaas ook spontaner dan de andere kandidaten...

ik was al ge-alarmeerd, talloze onzinnige prognoses volgen elkaar op, polls in nederland gebruiken vaste lijsten van ' betrouwbare' doorsnee burgers, politiemensen en informanten dus, en geven dientengevolge een zeer gedehumaniseerde indruk van de nederlandse bevolking.

maar er worden ook verhaaltjes die even leugenachtig als onvoorspelbaar zijn aan vastgeknoopt.

een enorme hoeveelheid nederlanders zouden hun keuze bijvoorbeeld nog niet bepaald hebben, dat moet dan verklaren dat het resultaat in niets zal lijken op wat er voor en na de kampagne aan de hand is.

om dat argument kracht bij te zetten een voorbeeld.

in een van de programmas komt een halflang gehaarde blonde knul voor, een die kennelijk een toekomst in de politiek aangeplant wordt, want ik heb hem wel eens eerder een kont zien likken,

die kwam met de volgende even brilliante als absolute onwaarheid,
 (oh er wordt veel gehackt in mijn tekst) al die nog niet besloten kiezers , kennelijk 40 procent of meer als we hen geloven zouden, zouden nog 6 zetels tussen de sociaaldemokraten en de socialisten te verdelen betekenen..

want alleen tussen die twee partijen zou die (kennelijk dus 2 procent) 'zwevende kiezers' nog kiezen

het is al wiskundige onzin, een statistiese onmogelijkheid, maar het kan nog erger,

in het volgende debat was het toch wel weer zo dat de onder de politie immens grote aanhang van de antisemitiese vreemdelingenhaat partij in polls te kennen had gegeven  toch te twijfelen tussen jawel, een van deze twee nog 6 zetels verdelende partijleiders en een van de extreem fascistoide kopstukken nog om de aanhang van de fascist streden.(1)


dat leugenachtige knulletje mag van mij dan ook bij voorbaat weg uit de positie in de nederlands politiek die zijn pappa (vermoed ik) voor hem gepland heeft.
geld is machtig en tv tijd is alles...

ja ik kan in meer detail schrijven, de verwildering krampachtig vasthoudend aan een droom van een enkel door 1 ondernemer beheerst nederland, de inmiddels konservatieve d66ers, die al nooit echt vernieuwend waren worden nu links genoemd, hoewel dan niet betrokken bij het extreem rechts fiasko toch een onterecht kompliment, doen het zogenaamd goed (geen wonder de stem onwijzers en onkiezers worden met hun domme en eenzijdige vragen stelselmatig geplugged, er klan immers toch geen linkse partij uitkomen wat je ook invult.

inderdaad mensen die daarop vertrouwen om een beeld te vormen zouden geen stemrecht moeten hebben. helaas is een groot deel zo dom.

hoewel elke rechtste rukker bij voorbaat door de media verontschuldigd wordt voor het niet nakomen van afspraken zijn de holle en loze beloften natuurlijk toonaangevend in dat soort manipulatie instrumenten.

dan is er de 'wonderlijk opkomende pvda, toegegeven denk ik dat ze voor een wat oorspronkelijker en inhoudelijker beleid (dat van de sp dus), de juiste man gekozen hebben, toch is hij (zijn eigen woorden) " een politikus " dat was in de kontext van iemand die na de verkiezingen het programma wegkiepert om een salarisschaal te stijgen.

ook dat kan bij de sp niet (die hebben een vast inkomen ongeacht positie)

roemer wil wel graag regeren en heeft een hoop wijwater klaar staan om door de rode wijn te gieten, jammer, met zo weinig beelden van hem en zo een negatieve beeldvorming (zijn optreden moet gezien de afwezigheid van shots die zijn matige optreden zelfs enigszins konden staven juist foutloos geweest zijn) zou hij zelf ook in kunnen zien dat politiek 'niet zo werkt' en dat het iig. na de verkiezingen vroeg genoeg is om kompromissen te beloven.

wat me persoonlijk nog vrij hoog zit dat ik recent op het gebruik van het woord 'maar' en in het duits áber' ben aangesproken terwijl ik dat toch in geen enkel geval op zo'n korte zin heb doen volgen als ik nu dagelijks gebeuren zie.

dan is er rutte, een sympathieke latex koning als ik het goed begrijp, die op zich een plaatsje in de kamer wel verdient, maar helaas voor een partij werkt waar geen normaal (minimum, laag of midden inkomen) iets aan heeft.

pechtold van d66, maakt op mij weinig indruk, ik vind hem nerveus, al denk ik dat hij in staat is een gesprek in het engels of duits te voeren, vraag ik me van roemer wel een beetje af, en ik bied de sp dan ook bij deze nog eens mijn hulp aan.

het cda, het cda heeft alleen gewonnen in verkiezingen waar ik me vooraf aan schadenfreude schuldig maakte (tegen de islamse sharia mag dat natuurlijk wel)
dat doe ik nu dus maar niet, ben het volledig met moskowitz eens dat dat zalvende en belerende enorm afstotelijk is.

dan is er groen links, een partij waar ik jaren met suukses voor gekampaigned heb, doe ik niet meer, oorlog met afghanistan ging me net zoveel te ver, heel groen links stond ook nog te gillen dat dat niet kon, verraad pleeg je maar zo vaak.

het nooit opgeeiste groenlinkse sukses is dan ook kennelijk iets van het verleden.
dat we massaal naar de sp stapten is in de huidige prognosis en statistieken ook al geen kind van de rekening, zelfs dat kan agnes toch eisen.

kom op dus, groen links laat wat zien, een procent van het lef van jullie gemiddelde aanhang zou genoeg zijn.

nou roemer, ik heb geschreeuwd, begin ook wat te doen;) (valt mee hoor, hij is te lief maar weert zich met de gebruikelijk verve).

en diederik, als ik nou zou geloven dat de pvda voor het eerst sinds 1968 en eigenlijk sinds 1920 echt voor de arbeiders zou opkomen dan zou ik dit nog meer van harte ondersteunen, nu denk ik zonder de spiegel van de sp wordt het zeker niets, en ermee is het nog de vraag.

tja wat blijft over, 50 plus (stem sp denk ik) dierenpartij (stem groen links , vis niet in elkaars water , een quote)

sopn, prima maar vraag me af of er een zetel van komt, piratenpartij, prima behalve dat je privacy anders spelt namelijk: transparantie. (lijkt dus ook een kryptofascist)

er is ook nog een kandidaat die ik een zetel wel gun, degeen wiens poster verboden is,

belangrijk vind ik dat verder niet, maar als het niet zo zou kosten om verdeeldheid te accepteren zou ik hem er graag bij hebben,

wat blijft er dan nog over?

eigenlijk dit : stem sp. voor een inhoudelijk progressiever en beter beleid, en

stem sp, voor iedereen zonder topinkomen,

met de pvda als twijfelgeval is de rest vooral dienaar van het geld.
pvda is als het ware een flexibele werknemer, en de fnv opschuiven richting pvda? voorzover dat zelfs maar zou kunnen, kan je de fnv net zo goed afschuiven.

nou ja het was ook een idee uit de ultrakonservatieve hoek.

sp-ers, houwen zo! doe hou, uh houdoe bedoel ik. 

(1) de meeste hypothetiese aanhangers van de extreemrechtse partijen (vvd , verwildering, en cda) zijn namelijk arm, en zouden er dus honderden keren verstandiger aan doen sp of zelfs pvda te kiezen, groenlinks is ook leuk maar die keuze te verklaren is te intellektueel en niet een prioriteit nu.

No comments:

Labels

limit

Personally i try not to be rude. However sometimes i screw up. Basically i will remove, discriminating and hate posts. And comments clearly derivant from well prepared 'neocon' (kapitalist) pr or secret service agents. (aivd , fbi, mossad etc.) Dutch language is welcome. English prefered, sorry if that bothers my fellow countryman who always seem to think they know how to handle their languages. Ill edit this some time;)

wanted terrorist: name silencer aka stealotron

wanted terrorist: name silencer aka stealotron
Through lies and fraud this one is managed to rob 1000000s of the fruits of their work and their voice